Moederdag DIY: healthy chocolate snack
Wil je mama verrassen met een heerlijke gezonde traktatie? Deze snack is simpel te maken én lekker! We hebben wel (80%) Zaanse chocolade toegevoegd om het extra lekker te maken….
Wat heb je hiervoor nodig?
Bakje dadels (160 gram, ontpit)
Bakje amandelen (160 gram, met vlies)
Bakje gedroogde cranberries (160 gram)
En natuurlijk 80% Zaanse Chocolade (120 gram)
Benodigdheden:
- Een krachtige keukenmachine of blender,
- een weegschaaltje,
- (beslag)kom,
- spatel of houten lepel,
- vierkant recht bakje,
- huishoudfolie.
Bereidingswijze:
- Rooster de amandelen 15 minuten in een koekenpan op laag vuur, totdat ze ligt geroosterd zijn (zie foto 1)
- Laat de geroosterde amandelen afkoelen voordat ze verwerkt worden
- Om te controleren of de noten op smaak zijn, breek na een kwartier een noot. Als de kern goudbruin is, is deze op smaak
- Weeg de dadels, cranberries en de Zaanse Chocolade af
- Breek de chocolade in kleine stukjes, of hak het fijn op een snijplank met een koksmes
- Voeg alles samen in de keukenmachine (of krachtige blender, zie foto 2), en maal de mix fijn. De mix is fijn genoeg als je een balletje kan rollen (zie foto 3)
- Schraap zo nu en dan de wanden van de keukenmachine aan (wel uitzetten) met een spatel of houten lepel
- Doe de mix in een vierkanten recht bakje met daarin huishoudfolie. (Let op dat de folie over de rand komt, zie foto 4)
- Goed aandrukken met eerst de vingers en handpalm
- Om te lossen, keer het bakje om en trek zachtjes aan de folie
- De snack kan vers aangesneden worden in blokjes van 3 cm bij 3 cm
- Verpakken in bakpapier of direct serveren aan moeder!