CHOCOLADE KRUIMELTAART
Voor 8 personen
Ingrediënten:
Deeg
175g bloem
1tl bakpoeder
120g boter, in kleine blokjes
60g fijne kristalsuiker
1 eierdooier
1-2 tl koud water
Vulling
150ml slagroom
150ml melk
225g pure Zaanse chocolade (55% of 65%), in stukjes
2 eieren
Kruimellaag
2 blokken Zaanse Brokkenmakers (melk/hazelnoot), fijngehakt
Bereidingswijze:
Zeef voor het deeg, bloem en bakpoeder in een grote kom. Wrijf de boter erin en roer de suiker erdoor, Voeg dan de eierdooier en het water toe en maak er deeg van. Kneed het deeg even. Wikkel het in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rol het deeg uit en bekleed de springvorm (van 23 cm doorsnee) ermee. Prik een paar gaatjes in de bodem. Bedek het deeg met bakpapier, vul de vorm met droge bonen (of rijst). Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng voor de vulling, room en melk in een steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe de chocolade erbij. Roer tot de chocolade gesmolten is. Klop de eieren en doe die bij het chocolademengsel. Roer goed en schenk de vulling in de springvorm. Bak de taart 15 minuten, haal hem uit de oven en laat hem 1 uur rusten.
Hak de Zaanse Brokkenmakers (melk/hazelnoten) fijn. Strooi het notenmengsel over de taart en snijd de taart in punten.
Geniet!